מתכון לטחינה

יש מוצ'ילרים שנשברים מגעגועים לחברה,
ויש מוצ'ילרים שעצובים מגעגועים למשפחה.
יש מוצ'ילריות שבוכות בגלל המרחק מהכלבה,
ויש מוצ'ילריות שרק חולמות על הכרית והשמיכה.

כל אחד מתגעגע לדבר מה,
אך כולם מתגעגעים לטחינה.

מצרכים:
500 גרם של שומשום לבן [לא מלא].
שלוק שמן זית/שמן שומשום
בלנדר

המתכון:
1. שמים את השומשום במחבת/סיר רחבים ומפזרים את השומשום בשכבה דקה [ניתן לעשות 2 נגלות אם הסיר לא גדול מספיק].
2. קולים את השומשום על אש נמוכה, עד שהוא מתחיל לקפץ [תשמעו 'פק'] והוא הופך לשחום [שימו לב - אין צורך לשים שמן בסיר]. יש לערבב כל הזמן כדי לתת קליה אחידה לשומשום.
3. מוציאים את השומשום ומקררים כמה דקות.
4. שמים מעט שומשום קלוי עם שלוק שמן זית בבלנדר, עד לקבלת משחה אחידה [טחינה גולמית].
5. מוסיפים בהדרגה ובמנות קטנות את שאר השומשום, עד לטחינה חלקה.

קיבלתם טחינה גולמית. מוסיפים מים, לימון, מלח, שום, פטרוזיליה ומנגבים.

כרטיס טוליכארד - עכשיו בחינם עם קוד ההצטרפות TuliFree !